Skip to main content

Izšla je nova zgoščenka z naslovom VEM ZA DEŽELO

Ne bi mogli lepše začeti poletje, kot z izdajo novega albuma z naslovom Vem za deželo. Na albumu je 10 novih pesmi, ki so nastajale v zadnjih letih. Predlansko leto smo izdali kompilacijski album Žarek spomina, lansko leto ravno tako kompilacijski album Čaša sreče. Na obeh skupaj je 44 na novo posnetih pesmi, kar nam je vzelo veliko časa za ustvarjanje  novih. In ker je že čas, da ustvarimo nekaj novega, smo letos to tudi storili. 

Osem vokalnih in dve instrumentalni pesmi opevajo domovino,  ljubezen, življenske resnice, kočevskega medveda, tamburico kot najnežnejši inštrument, spomine na očeta itd. Naslovi so: Vem za deželo, Medvedje so naši sosedje, Tisto leto, V dobri družbi (instrumentalna polka), Fant s tamburico, Nad vodico, Objemi svoje drevo, Kadar se spomnim očeta, Koščeva ljubezen in še ena inst. polka Navihanka. Tako kot je že naš ustaljeni tir smo se tudi tokrat držali izvirnosti in originalnosti. Avtor glasbe je Toni Verderber, štirih besedil Fani Požek, treh Ivan Sivec in enega Toni Gašperič. Aranžmaje sta naredila Toni in Domen Verderber.  Pesmi so posnete v domačem studiu, producent in tonski mojster je Toni Verderber. Fotografijo za naslovnico je posnel Marko Kobe. Album je izšel pri založbi Zlati Zvoki, s katero ansambel uspešno sodeluje že od leta 2002, tokrat že s petim albumom.
Vendar to še ni konec za letošnje leto. Pred božičem imamo v načrtu izdati še en kompilacijski album, ki bo posvečen gospodu Ivanu Sivcu. Naslov bo po veliki uspešnici Kruh ponoči spi. Vse tri kompilacije bi tvorile trojni album in sicer Žarek spomina (z izbranimi besedili Tonija Gašperiča), Čaša sreče (z izbranimi besedili Fanike Požek) in Kruh ponoči spi (z izbranimi besedili Ivana Sivca).

Vse naše albume, vključno z najnovejšim Vem za deželo, lahko naročite na našem spletnem naslovu (po elektronski pošti) ali s telefonskim klicem, če jih ne dobite v trgovini.