Skip to main content

Faniki Požek v slovo

Fanika Požek in Toni VerderberFanika Požek in Toni VerderberKmalu po ustanovitvi ansambla je spontano nastala želja tudi po avtorskem ustvarjanju novih pesmi. Nekdo mi je namignil, da je v Črnomlju ena gospa z imenom Fanika Požek, ki zna napisati odlično besedilo. Pozanimal sem se kje živi in se nekega dne odpravil k njej domov. Prijazno me je sprejela, ves v zadregi sem ji povedal po kaj sem prišel, ona pa mi je z veseljem pokazala nekaj že spisanih besedil in povedala, na moje veliko presenečenje, da je že kar veliko napisala za g. Slaka. Ves začuden sem obstal, le kdo bi si mislil, da je takšna umetnica, ki je na ti z mojim velikim vzornikom, pripravljena sodelovati tudi z mano, mladim zelencem iz Starega trga, ki bi rad nekaj tudi sam ustvaril.

Posneli smo deset novih pesmi, ki so izšle na novem albumu z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«

Številni poslušalci so nas že spraševali, kdaj bo spet kaj novega? Kar nekaj let je trajalo in zdaj je v našem 38. letu delovanja ansambla izšel težko pričakovani album z naslovom Če imaš me res rad.

V nizu naših izdaj je to 17. album po vrsti. Na zgoščenki je deset novih pesmi. Osem je vokalnih in dve instrumentalni. Skušali smo posneti čim izvirnejše pesmi tako po tematski kot tudi po glasbeni plati. Želimo ostati še naprej originalni. Upam, da nam je to tudi tokrat uspelo. Na zgoščenki najdemo pesmi: Ne pozabi najine ljubezni, Stari vlak, Če imaš me res rad, Velika bela ptica, Na Pargo (inst.), Kaj bi jaz brez tebe, Biser z gora, Odšla od mene je, Polanska polka (inst.) in Ta veseli valček.

Prvi duet ansambla Tonija Verderberja s pevcem

Snemanje spota Velika bela pticaSnemanje spota Velika bela ptica

Tokrat  vam ansambel predstavlja nekaj čisto novega. Marjan Zgonc je izrazil željo, da bi rad nekaj posnel z ansamblom Tonija Verderberja.

Privolili so in kaj kmalu je prišlo do sodelovanja. Marjanova ideja je bila, da bi opevali skrivnostno štorkljo. Ivan Sivec je napisal besedilo Velika bela ptica, Toni Verderber je ustvaril glasbo in aranžma sta naredila Toni in Domen Verderber. Pesem so letošnjo zimo posneli v Tonijevem domačem studiu. Že pri samem snemanju se je izkazalo, da gre za posebno pesem, saj je bil Marjan tako zadovoljen, da so ga premagala čustva in potekla je solza sreče. Izdana bo na novem albumu, ki bo morda izdan že letos.

Utrinki s koncerta Kruh ponči spi v Črešnjevcu

Na povabilo krajevne skupnosti Črešnjevec pri Slovenski Bistrici je v soboto 19. septembra ansambel Tonija Verderberja, skupaj z g. Ivanom Sivcem, izvedel prijeten koncert Kruh ponoči spi.

Zaigrali so večino uspešnic za katere je napisal besedila g. Ivan Sivec, ki je koncert mojstrsko povezoval in pripovedoval zgodbe iz svojega bogatega pisateljskega opusa.

Zahvala g. Slavku Avseniku

Nastop v oddaji Slovenski pozdrav (Pri Jožovcu)Nastop v oddaji Slovenski pozdrav (Pri Jožovcu)

S smrtjo Slavka Avsenika smo izgubili še enega velikana narodnozabavne glasbe. 

Od kar pomnim, je bila z menoj glasba Slavka Avsenika. To je bila stalnica s katero sem odraščal, s katero smo rasli. Avsenikov glasbeni potencial, dovršenost melodij, dovršene priredbe in seveda brezhibne izvedbe, so pustile pečat, ki ne bo nikoli zbledel. To so temelji naše glasbe.